Blogin esittely

Lumpeenlehtiä -blogissa Mikkelin seutukirjaston henkilökunta kertoo ajankohtaisista tapahtumista ja näyttelyistä sekä vinkkaa erilaisia aineistoja.

Lumpeenlehtiä-blogiin kirjoittaa satunnaisesti monikin kirjastolainen, tässä esitellään meistä muutama.

Katja V. –  Lukuaddiktoitunut pienestä pitäen: jahtaa sitä tunnetta, kun lukiessaan ei kuule eikä näe mitään, kun sinne kirjan maailmaan uppoaa. Ja onneksi näitä kultakimpaleita välillä löytyykin! Nykyään kuluttaa erityisesti maagista realismia, (laadukasta?) kauhua ja historiallisia romaaneja mutta tekee genresyrjähyppyjä aina kun tilanne sitä vaatii. Perhetilanteesta johtuen myös kuvakirjoja tulee ahkeraan plärättyä.

Mari K. –  Yöpöydällä iso kasa kesken olevia kirjoja ja valitsee niistä mielialan mukaan lukemista. Haluaisi päästä tavasta eroon, mutta luulee tällä tapaa ehtivänsä lukea enemmän. Pitää erityisesti niistä päivistä kun kirja vie voiton kaikesta, silloin tätä kirjatoukkaa ei saa häiritä. Lukee työnsä puolesta paljon lasten- ja nuortenkirjoja ja vinkkaa niitä koululaisille. Pyrkii lukemaan kattavasti myös aikuisten kirjallisuutta ja on genren suhteen kaikkiruokainen, kauhua lukuun ottamatta. Pitää erityisesti brittikirjailijoiden tuotoksista.

Riia M. – Tämä kirjoittaja vietti lapsuutensa lukutoukkana, josta kuoriutui aikuinen kirjasta kirjaan ja genrestä genreen uiva lukuhai. Kaikenlaiset kirjat maistuvat ehkäpä lukuun ottamatta kirjoja, joissa on hirmuista hirmuimpaa ja kauhuista kauhuimpaa. Välillä lukuinto villiintyy niin kovaksi, että lukeminen tapahtuu teemalla juoksee paistinlastan kanssa – jopa ruokaa laittaessa täytyy samalla lueskella, tosin tätä lukumuotoa voi suositella roiskevaaran vuoksi vain ikiomille kirjoille, ei kirjaston opuksille.

Päivi-Kristiina E. – Koukkuuntui kirjoihin ja lukemiseen välittömästi saatuaan ensimmäisen kirjastokorttinsa. Lukutottumukset jalostuneet alkumetrien hevoskirjainnostuksesta hyvinkin sekalaisiksi ja kaikenkirjaviksi. Tekee myös lukupistoja lasten- ja nuortenkirjojen suuntaan ja rakastaa erityisesti hyviä kuvakirjoja – kotona innokas yhden pikkumiehen yleisö viimeksi mainituille.

 

Ei enää kirjoittele, mutta tekstejä löytyy blogista:

Elina N. – On lukutottumuksiltaan tuurijuoppo. Välillä lukee kaiken, mitä käsiinsä saa ja välillä yöpöytä ammottaa tyhjyyttään. Kirjallisuusmakua voi kuvailla sanalla sekava. Kiinnostuksenkohteet vaihtelevat tähtitieteestä muumeihin, mutta minkäs teet: maailma on täynnä kiinnostavia kirjoja! Omasta kirjahyllystä löytyy dekkareita, kaunokirjallisuuden klassikoita, sarjakuvia sekä iso läjä neulonta- ja ruokakirjoja. Kirjalliset sankarit ylitse muiden ovat Jane Marple ja Ornette Birks Makkonen.

Joni T. – Kirjatoukka-sanan käyttäminen olisi varmaan liioittelua, mutta kaipa sitä nyt kuitenkin voi sanoa että jonkin verran tulee kirjoja luettua. Lukuinto vaihtelee kausittain – joskus tuntuu että johonkin vain uppoutuu ja jostain innostuu tosi paljon. Kirjoja jää toisaalta myös enemmän kesken kuin joskus nuorempana. Eniten kiinnostaa taidepainotteinen kaunokirjallisuus (esim. ranskalainen ja venäläinen), tietokirjallisuuttakin menee. Kirjojen lisäksi lehdet, blogit ja muu sekalainen sisältö houkuttavat.

 

Pidätämme oikeuden epäasiallisten kommenttien poistamiseen.