Yhdessä kirjoittamisesta

writer-1421099_1280

Kirjoittaminen mielletään yleisesti yksinäiseksi harrastukseksi, mitä se kyllä onkin, mutta kuten muissakin asioissa, myös kirjoittamisen suhteen joukossa on voimaa.

Olen saanut onneksi olla mukana kahdessa eri kirjoituspiirissä, molemmat epävirallisia ja toiminta on ohjautunut ryhmäläisten tarpeista sekä siitä, mikä milläkin kertaa tuntuu sopivalta. Usein tapaamisten alussa on yleistä juttelua, kuka pohtii mitäkin, säätä, julkista liikennettä, kitisevää pyörää, parkkipaikkoja ja ties mitä, iloinen puheensorina täyttää tilan, ja kun kello lähenee aloitusaikaa, on myös hetki hiljentyä ja laskeutua edessä olevien kirjoitusvälineiden eteen.

En ole koskaan törmännyt kirjoituspiireissä mihinkään erityisen viralliseen kaavaan, vaan se perustuu siihen, että paikallaolijat haluavat olla siellä, joko puhua kirjoittamisesta, kirjoittaa tai kuunnella, kun muut puhuvat kirjoittamisesta.

Minulle kirjoituspiirit ovat aina olleet tärkeitä oman innon ylläpitämisen kannalta. Yksin puurtaessa helposti unohtaa, että miksi ihmeessä tätä hommaa oikein tekee, että mikä kumma sitä vetää aina vain näppäimistön ääreen. Ryhmässä kun pääsee purkamaan näitä tuntemuksia huomaa, ettei todellakaan ole yksin, noiden kysymyksien kanssa.

Yksi hienoimmista asioista kirjoituspiireissä on myös se, että saa palautetta omista teksteistä, joille eittämättä tulee sokeaksi. Myös palautteen antaminen auttaa suunnattomasti omien tekstien näkemisessä.

Toki ei palautteen saaminen ole aina se iloisin asia, teksti voi olla yllättävän henkilökohtainen kirjoittajalle, sen takia on tärkeää muistaa, että palaute koskee tekstiä eikä kirjoittajaa, ja palautteen ottaminen vastaan on se yksi ja ainoa tapa kehittyä asiassa kuin asiassa.

Kirjoittaminen on parhaillaan silloin kun sen saa jakaa muiden alan harrastajien kanssa, huomata oman kehityksensä ja sen kun huomaa ne omat maneerinsa teksteistä.

Mikkelin pääkirjastossa toimii nuorten naisten kirjoituspiiri, tapaamme elokuussa ensi keskiviikkona 8.8. ja seuraavan kerran torstaina 23.8. Tapaamiset alkavat 17.30 . Kokoonnumme pääkirjaston toisen kerroksen neuvotteluhuoneessa.

Olet tervetullut mukaan, ja jos haluat jotain kysyä, laita minulle sähköpostia essi.ihonen(AT)mikkeli.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s