Kirjaston elokuu

book-1291164_1920

Kesää todellakin on jäljellä, mutta millaisessa säässä se näyttäytyy, on mahdoton sanoa. Mutta sen tiedän varmasti, että kirjastossa elokuu on vahvasti syyskauteen valmistautumisen kuukausi.

Sähköpostit liitävät ja kokoamme tiuhaan tahtiin syksyn kerhoja ja tapahtumia, tuntuu oudolta, että tuo paketti alkaa olla kasassa vaikka ulkona on vielä kuuma ja aurinko tervehtii aamu viiden aikoihin täydeltä paisteeltaan.

Kirjastossa on luvussa lukupiiriä, nuorten naisten kirjoituspiiri, tietotunteja, satutunteja, näyttelyitä… sekä paljon uutuuskirjoja, jotka on tilattu jo puoli vuotta sitten.

Itselläni on kalenterissa opintoihin liittyviä asioita, suunnitelmia, hahmotelmia ja aikatauluja, posti it –lappuja, joilla olen merkannut jotain tärkeää, mutta enhän minä enää muista, että mitä (en kai ole yksin tässä asiassa?).

Kirjaston arjessa on mahdoton olla elämättä 4 viikkoa tulevaisuudessa, onhan se yleisin lainausaika kirjoissa.

Kirjaston arki elää tätä päivää, mutta samalla taustalla työntekijät valmistautuvat kovaa tahtia siihen, että kesä muuttuu aivan pian syksyksi ja sitä mukaan kirjaston arki muuttuu taas.

Itselleni syksyn on parasta aikaa, kun kelit alkavat muuttua paahteisista niihin säihin, kun saan laittaa villasukat jalkaa, valita kaapista (sille hetkelle) mieluisimman teen ja alkaa purkaa ikuisesti kasvavaa lukemattomien kirjojen pinoa, kuunnella sitä, kun luonto alkaa hiljentyä kesän sirkunnasta.

Onneksi elokuu on vasta alkanut, saamme rauhassa kääntää vaihdetta kohti syksyä.

Syksyn tapahtumia voit käydä jo nyt kurkkaamassa kirjaston nettisivuilla!

Syksyä odottaen

Essi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s