Kesätyöntekijä ja lasten puuhatuokio kirjastossa

Toisella työviikollani kirjastolla kävi ryhmä lapsia vierailemassa. Olimme suunnitelleet heitä varten hieman toimintaa.

Aluksi lapset jaettiin suunnilleen kolmen hengen ryhmiin. Näissä ryhmissä heidän oli tarkoitus ratkoa ristikko. Vastaukset ristikon kohtiin löytyivät eri puolilta kirjastoa vihjelappujen luota, joten lasten ei tarvinnut vain istua aloillaan pähkäillen vastauksia. Numerolaput ja ristikot ovat yhä paikoillaan, joten muidenkin on mahdollista kokeilla kirjastosuunnistusta.

peppi

Kun ristikot oli saatu kunnialla täytettyä, niin koko ryhmä jaettiin kahteen suunnilleen yhtä suureen osaan. Toinen puolikas lähti kuuntelemaan satuja ja toinen puolikas ryhtyi askartelemaan. Vaikka osa tahtoikin piirtää, niin silti kirjanmerkit taisivat olla suosituin askartelun kohde. Kirjanmerkeistä tuli erityisen kimaltelevia, kun niihin teippasi koristeellisia teippejä.

askartelu

Jonkin ajan kuluttua ryhmät vaihtoivat paikkaa keskenään, joten molemmat puolikkaat saivat sekä askarrella että kuunnella satuja. Sadut kertoivat norpasta, leppäkertusta jolla ei ollut pilkkuja sekä ötököiden juhlista. Kaikki kuuntelivat yllättävän tarkkaavaisesti, ja kuvia ihmeteltiin ääneen.

Lopuksi kokoonnuttiin takaisin yhteen. Osa lähti etsimään kirjoja lainattavaksi ja loput odottelivat jo ulos lähtöä. Lasten vierailu sujui hyvin ja vaikutti siltä, että hekin viihtyivät kirjastossa.

 

Kesätyöntekijä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s