Kirjaston kesäläiset kirjoittavat, osa 1!

Kesätyöntekijämme saavat tutustua työhön monipuolisesti, ja yksi tärkeä osa-alue kirjastotyössä on sisältöjen esiintuominen erilaisin tavoin. Joten yhtenä työtehtävänään kirjaston kesätyöntekijät eli kesäläisemme vinkkaavat lukemiaan hyviä kirjoja tai kertovat työstään ja kokemuksistaan kirjastolla kesän aikana.

Aloitetaan vinkkauksella:

Yksin Marsissa

Weir, Andy

Into, 2015

yksin-marsissa

Olin muutaman kerran kevään aikana käynyt katsomassa kirjastosta olisiko Andy Weirin Yksin Marsissa paikalla. Kirja oli kuitenkin aina lainassa ja en ollut tottunut varaamaan kirjoja muista kirjastoista. Kun pääsin kesätöihin kirjastoon, niin päätin varata teoksen itselleni. Kun kirja saapui luin sen vain parissa päivässä.

Yksin Marsissa kertoo astronautti Mark Watneysta, joka kuuluu Nasan marsiin lähettämän avaruuslennon ares 3:n miehistöön. Tehtävä ares 3 kuitenkin keskeytetään, kun voimakas hiekkamyrsky iskee avaruusasemalle. Myrskyn aikana aseman antenni rikkoutuu temmaten Watneyn mukaansa, jolloin muu miehistö luulee hänen kuolleen ja lähtee planeetalta. Myrskyn laannuttua Watneyn täytyykin selvittää kuinka saada yhteys maahan ja kuinka saada ruoka riittämään pelastamiseensa asti.

Lukemista aloittaessani ajattelin, että teos olisi hyvin ahdistava yksinäisyyden vuoksi, mutta oikeasti teoksessa on paljon huumoria. Liian kevyt teos ei kuitenkaan ole, koska jännittäviä käänteitä tapahtuu usein ja vasta viimeisillä sivuilla selviää pelastuuko Watney vai ei. Suosittelisin kirjaa henkilöille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita tieteestä ja scifin lukemisesta.

Vinkkaa,

kirjaston kesäläinen!

Saatavuus Mikkelin kaupunginkirjastossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s