30+kirjaa lukuhaaste osa 20: Nuorten aikuisten kirja

delirium

Oliver, Lauren

Delirium – Rakkaus on harhaa

WSOY 2012

Nuorten aikuisten tai aikuisnuorten kirjoissa päähenkilö on useimmiten teini-ikäinen 16-20-vuotias nuori ja tämä haarukoi myös näiden teosten kohderyhmän. Viime vuosina aikuisnuorten kirjat ovat kasvattaneet suosiotaan myös aikuisten parissa. Stephanie Meyerin Twilight-sarja on hyvä esimerkki kaikki ikäluokat saavuttaneesta suosiosta.

Itse luin tuossa taannoin Lauren Olivierin kolmiosaisen Delirium – Pandemonium -Requiem- kirjasarjan. Olivier osaa kyllä koukuttaa yleisönsä, ensimmäisen kirjan totesin, että onhan tässä saatava selville miten päähenkilöiden oikein käy. Tottahan tarina sitten lässähti mutta sanoisin, ettei liikaa kuitenkaan.

Kirjojen genre on dystopia, eli uhkakuva tulevaisuudesta. Tässä tulevaisuuskuvassa rakkaus on luokiteltu sairaudeksi nimeltä amora deliria nervosa, ja kaikille 17-vuotiaille suoritetaan eräänlainen lobotomia. Heistä tulee toimivia, rauhallisia ja tehokkaita yhteiskunnan jäseniä, jotka eivät tule koskaan rakastumaan. Tarina alkaa tilanteesta, jossa päähenkilö, pian 17-vuotias Lena odottaa vuoroaan päästä toimenpiteeseen. 95 päivän odotusaikana ehtii kuitenkin tapahtua paljon. Kirjasarjan teksti on nopealukuista ja tapahtumat vauhdikkaita, joten tästä vaikka Jouluksi oiva lukupaketti!

Katja

Kirjan saatavuus Mikkelin kirjastoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s