Kuvataiteilija Kirsimaria E. Törönen-Ripatin musiikkivalintoja Mikkelin kirjaston kokoelmista

IMG_0694pieni

Taiteilijan valinta on pääkirjaston musiikkipalveluissa säännöllisen epäsäännöllisesti toistuva näyttelysarja, jossa taiteen aloilla työskentelevät ihmiset jakavat kanssamme musiikkielämyksiään vuosien varrelta.

Tämän kertaiset valinnat on tehnyt mikkeliläinen kuvataiteilija ja taidegalleria Studio Wäkewän yrittäjä Kirsimaria E. Törönen-Ripatti. Kirsimaria toimii aktiivisesti taiteen kentässä tuottamalla vapaita taidefoorumeita ja työskentelemällä taidekasvatuksen parissa. Ansiokkaasta taide- ja kulttuurityöstään hän sai Mikkeli – palkinnon vuonna 2011. ”Kuuntelen paljon ja erilaista musiikkia. Valintaan vaikuttaa niin mielentila kuin meneillään oleva työvaihe. Minulla on ollut ulkomailla mahdollisuus opiskella koulussa, jossa kaikki opettajat hyödynsivät eri taiteita opetuksessa. Olen aina ollut totaalisen surkea laulaja enkä ole kovin musikaalinen, mutta opettajani olivat aina kannustavia. Ainakin olen oppinut arvostamaan heitä, jotka asiansa osaavat”.

Kirsimaria E. Törönen-Ripatin poiminnat kirjaston valikoimista

Frederic Chopin
Omien taideteosten parissa työskennellessä kuuntelen usein Chopinin pianokonserttoja. Ilmavaa musiikkia, rentouttavaa ja yksi kestosuosikeistani.

Igor Stravinsky
Nykytaiteilija etsii vastausta kysymykseen mitä taide on. Työskentely on riskinottoa. Stravinskyn Kevätuhri oli oman aikansa avant-garde teoksena sensaatio. Stravinskyn  musiikkiin palaan aina uudestaan.  Olen myös tehnyt kaksi Kevätuhri-nimistä sekatekniikkateosta.

Laurie Anderson
Taideopiskelijana luukutin Andersonia aamusta iltaan,  musiikista löytää uusia ulottuvuuksia vieläkin.

Red Hot Chili Peppers , U2 , Coldplay
Arvostan laatua joten olen aina pitänyt hyvin tuotetusta musiikista. Tällä hetkellä playlistaltani löytyy eniten näiden kolmen bändin musiikkia. Maksan myös aina kappaleista joita kuuntelen. Tekijänoikeuksien kanssa ei pidä leikkiä.

Popeda, Eppu Normaali
Tampereella syntyneenä nämä edustavat  ”kotikulmia”. Alunperinhän molemmat olivat punk-yhtyeitä. Kuvataiteilijana pidän itseäni tarinankertojana, joten olen myös perso hyville sanoituksille. Jos koti-ikävä ”Mansesteriin” alkaa vaivata, kuuntelen näitä herroja. Tampere is a state of mind. Nääs.

Apulanta
Puolisoni ja nuorimman tyttäreni kanssa meillä on yhteinen joululahjatoive; Apulannan uusin. Innolla odotamme mitä pukki tuo …..

Antti Tuisku
Tyttärilläni on tapana kuitata asioita sanomalla ”Äiti kuule, se vaan on!”
 Joten totean Antti Tuiskun kohdalla että se vaan on. Kyllä te tiedätte 😉

Joulukuun hengessä Kirsimaria mainitsee suosikkijoululaulukseen Sylvian joululaulun, joka tuo mieleen lämpimiä muistoja lapsuuden jouluista.

Teksti:  Kulttuurituottajaharjoittelija Maija
Valokuva: Sami Funke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s