30+kirjaa-lukuhaaste osa 18: Trilogian ensimmäinen osa

kaksi_rakkautta89925

Kysymyksenä taisi olla, että kun luit ensimmäisen osan, luitko seuraavatkin? Itse en ole lukenut Paula Havasteen muinaiseen tai keskiaikaan sijoittuvia kirjoja, ja ylipäätään Kaksi rakkautta oli ensimmäinen Havasteen kirja minulle.

Kyllä, kun luin tämän trilogian ensimmäisen kirjan Kaksi rakkautta, halusin tarttua seuraaviinkin, eli Yhden toivon tie ja Kolme käskyä.

Kaksi rakkautta -kirjassa päähenkilö Anna avioituu, tekee työtä, tekee lapsia ja tekee jälleen työtä. Aviomies käy lomilla ja selviää sodasta. Kun Anna tenttii viimeisiä opintojaan, hän  tapaa Tuji- serkkunsa joka on oikea filmitähti. Tujin kosketus polttaa, ja Annan harmaa arki saa uusia, vaarallisiakin sävyjä.

Toisessa kirjassa Yhden toivon tie päähenkilönä on Annan sisar Oili ja tapahtumat sijoittuvat Rovaniemelle jatkosodan loppuun. Mäkisen naisista kertovan trilogian kolmannessa kirjassa Annan tytär Raija rakastuu romanimieheen 1950-luvun Rovaniemellä. Vaikkakin en varauksetta kirjoihin haksahtanut, nämä olivat oikein mainioita luku-/viihderomaaneja lähihistoriamme kipeistäkin asioista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s