Kesäkuunteluun kirjastolta: henkilökunta suosittelee osa 5

Kirjastolaisten suosikkilevyistä koostettu näyttely oli esillä pääkirjaston musiikkikirjastopalveluissa marraskuussa 2014.

Blogissa julkaistaan pieni kesäsarja näistä henkilökunnan lempilevyistä, (linkeistä saatavuustiedot). Kurkkaa mikä saa jalan hakkaamaan tahtia, sormet rummuttamaan ja letin heilumaan- OSA 5!

Speed_of_Darkness_coverFM NeilYoungHarvestalbumcover Mokoma_-_Kuoleman_laulukunnaat Michael_Jackson_-_Thriller

Virpi, hallinto

Mokoma: Kuoleman laulukunnaat
Mokoma vaan on hyvä! Annalan teksteissä on herkkyyttä ja samalla suunnatonta voimaa. Musiikillisesti Mokoma kuljettaa tunnelmasta toiseen. Hankin Kuoleman laulukunnaat Kuu saa valtansa auringolta – slovarin innoittamana, mutta ihastuin levyyn kokonaisuutena. Siitä löytyy biisi tilanteeseen kuin tilanteeseen, eikä sen kuunteluun kyllästy koskaan. Kappaleet vain saavat uusia merkityksiä omasta tulkinnasta riippuen.

Guns N’Roses: Use Your Illusion I ja II
Nämä levyt ovat muistoja nuoruudesta. Bändi tunnettiin hölmöilystään, mutta sen levyt ovat kestäneet aikaa ja osa tuotannosta yltää kaikkien aikojen parhaimpien rocklevyjen joukkoon. Axl Rosen ääni viehättää minua. Kannattaa kuunnella UYI I:ltä Don’t Damn Me, joka on jäänyt levyjen suurten hittien varjoon.

CMX: Vainajala
Helpoimmin lähestyttävää CMX:ää ja kauniin voimakas kokonaisuus. A. W. Yrjänällä tulisi olla paikka runouden klassikkokursseilla.

Virve, Kalevankankaan kirjasto

Led Zeppelin: Celebration Day
Kylmiä väreitä selkäpiihin on aiheuttanut jo (kymmeniä) vuosia” Since I’ve been loving you”, joka on Led Zeppelinin ehdottomasti paras kappale, ja tietysti ”Stairway to heaven” sekä muut klassikot…

Neil Young: After The Gold Rush
Tulee niin nuoruusajat mieleen.

Kids world party (Putumayo kids presents…)
Mainiota maailmanmusiikkia: hyvää musaa esimerkiksi pitkille automatkoille.

Sylvia, hallinto

David Bowie: Let’s dance
Nuoruudenrakkauksia, Bowiella on hyvä ääni ja erityisesti kappaleet China girl ja Cat people ovat lemppareitani. Quentin Tarantinon leffassa Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Bastards) soi mm. Bowien Cat people.

Flogging Molly: Speed of Darkness
Uusi tuttavuus. Näin Flogging Mollyn viime kesänä Jurassic Rockissa ja se vakuutti heti. Kelttimausteita, hyvä meno ja sanoihinkin kannattaa paneutua.

Anne, lasten ja nuorten kirjastopalvelut

ABBA: Waterloo
Olin 8-vuotias, kun Abba voitti Euroviisut. Siihen loppui lasten musiikin kuunteleminen ja maailmani täytti ABBA.

Michael Jackson: Thriller
Ihana teini-aika ja huolettomuus. Surut ja murheet unohtuivat (ja unohtuvat edelleen), kun Jacksonin musiikki saa kehon keinumaan.

Andrea Bocelli: Amore
Olen lukenut jostain, että jos Jumalalla olisi ääni, niin se olisi samanlainen, kuin Boccellilla. Täytyy pitää paikkansa!

Eija, musiikkikirjastopalvelut

Dave Lindholm: Vanha ja uusi romanssi
Levy, joka kestää aikaa, koska siinä ei ole mitään väkisin tehtyä tai ylimääräistä: vain mies, kitara, ääni, ja paljon ajatuksia.

Neil Young: Harvest
Jos em. Daven levy hengittää luonnollisesti, niin samoin tekee myös tämä. Levy – tai ainakin kappale Heart of Gold soi 70-luvun aamuina radiosta ja jäi pyörimään päähän koulumatkoille. Sieltä se ei ole oikeastaan koskaan lähtenytkään, vaikkakin levyn päivityksestä Harvest Moonista tulikin kova kilpailija.

The Beatles: The Beatles
Valkoinen tupla on todellinen aution saaren levy jo pituutensakin vuoksi, mutta etenkin, koska se sisältää suunnilleen ”koko populaarimusiikin”. Vaikutteita eri musiikinlajeista on imetty suruttomasti ja saatu aikaan jotain omaa ja kestävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s