Taiteilijan valinta syyskuu 2013: Kapa Montonen

Kapa

Taiteilijan valinta on pääkirjaston musiikkipalveluissa säännöllisen epäsäännöllisesti toistuva näyttelysarja, jossa taiteen aloilla työskentelevät ihmiset jakavat kanssamme musiikkielämyksiään vuosien varrelta.

Tämänkertaiset valinnat on tehnyt mikkeliläisten musiikin ystävien hyvin tuntema Kapa Montonen. Kapa on säveltäjä, kitaristi ja kitaransoiton opettaja, jonka musiikilliset juuret ovat syvällä bluesissa. Hänen molemmat bändinsä Bluesment Brothers ja Retro Kings ovat saaneet viime aikoina loistavaa palautetta.

KAPA MONTOSEN SUOSIKIT

(Taitelijan valinta –näyttelyn levyt Mikkelin kaupunginkirjastossa / syyskuu 2013)

 CCR – Cosmo’s Factory

Isoveljeni hankkima levy, jota kuuntelin todella paljon. Alkukantaisen rehellistä rokkia, jota koetin apinoida Landolallani. Ihmeen tuoreelta kuulostaa vieläkin.

SANTANA – Marathon

Mielestäni Carlos Santanaa bändillään jäntevästi parhaimmillaan. Hienoja sävellyksiä ja soitantaa.Carlos Santana oli merkittää nuoruusvuosien esikuva. Levyn vokalisti Alexander Ligertwood on laulajana aivan lyömätön!

LED ZEPPELIN – IV

Sain tämän joululahjaksi. Jonkun mystisen maagisen verhon takaa meni teinipojan tajuntaan. Ja tietenkin Stairway to heaven!

DEEP PURPLE – Machine head

Made in Japan oli esimmäinen ostamani levy. Machine head oli myös niitä kova kolahdus -levyjä ja Ritchie Blackmore kitarasuosikkejani.

COMMANDER CODY &HIS LOST PLANET AIRMEN – Live from deep in the heart of Texas

80- luvun alussa kävin monesti ruokatunnilla kuuntelemassa tätä levyä saaden lisävirtaa iltapäivälle. Aivan loistava westernswing-country-rock’n roll levy!

ASLEEP AT THE WHEEL – Keeping me upnights

Olen tämän bändin ja westernswingin vannoutunut fani. AATW yhdistelee myös countrya ja rockia musiikkiinsa. Jos vielä livenä näkisin!

ROY BUCHANAN – Sweet Dreams:The Anthology

Buchananin blues/country kitaransoitto telecasterillaan teki aikoinaan minuun suuren vaikutuksen, tekniikka ja äänimaailma ja tunne vailla vertaa.. Maailman paras tuntematon kitaristi, kuten George Harrison mainitsi.

MICHAEL FRANKS – Dragonfly summer

Pakottoman sympaattiseti laulavan sofistikoituneen Franksin musiikki yhdistelee taidokkaasti jazzia, brasialaista musiikkia ja soulia sekä funkya.. Hienoja sävellyksiä ja sovituksia huippumuusikoiden soittamina.

STEELY DAN – Citizen steely dan: 1972-1980

Tinkimättömästi toteutetuttua musiikkia ilman musiikillista lokerointia. Siis pelkkää hyvää musiikkia, joka tuntuu vain paranevan vuosien myötä!

ROBBEN FORD – Blue moon

Talk to your daughter -levy oli ensimmäinen, jota diggailin todella paljon. Robben Fordin kitaransoitto ja soundi on ihailtavaa, siinä blues ja jazzsävyt yhdistyvät taidokkaan tyylikkäästi. Ehkäpä olen jotain velkaa Fordille.

QUEEN – A Night at the opera

Tämä on niitä levyjä, joka on kestänyt kuuntelua. Mestariteos monipuolisella tavalla. Kitaristi Brian May on yksi suosikeistani.

EAGLES – Hotel California

Tässä levyssä ei täytebiisejä ole, vain klassikoita. Kolme parasta konserttielämystäni olivat Helsingin ja Tukholman keikat!

LARRY CARLTON – Friends                                                                                                                                                                                        Kerran nuoruudessani sukulaisten kesämökillä kuulin sattumalta radiosta kokonaisen levyllisen LC:n musiikkia.

Instrumentaali bluesjazz kolahti kitaristinalulle täydellä. Hieno kitaristi, joka soitteli myös mm. Steely Danin levyillä.

NAT KING COLE – The world of Nat King Cole

Se levy, joka lähtisi mukaan autiolle saarelle. Muistutus ihmiskunnan hyvistä puolista.

ELO – A new world record

Jeff Lynnin sävellykset ja sovitukset ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Klassinen ja rock yhdistyvät tässä levyssä hienoksi kokonaisuudeksi, maailmanennätys sarallaan!

KIRJA: Nat King Cole

Elämänkertaromaani kertoo ainutlaatuisesta muusikosta ja miehestä, joka hehkui ystävällisyyttä myös vaikeuksien ja rotusorronkin keskellä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s